top of page

South Patagonia 2

Punta Arenas to Puerto Natales

Nadat we Toon en Luc hebben uitgezwaaid in Punta Arenas gaan we met z’n tweetjes langs Cabo Froward naar de Strait de Maggelanes, waar we tegen het vallen van de avond onze eerste walvissen van dichtbij zien. Geweldig alweer!

 

Patagonia lijkt wel een landschap vol kadootjes, je hoeft ze steeds alleen maar te ontvangen en je te verwonderen en verwonderen en verwonderen. Je krijgt je kadootjes natuurlijk niet zomaar: met de elementen hier valt niet te spotten. Wij zijn klein, nederig en nietig en dankbaar, vooral ook heel dankbaar om deze ruige puurheid te mogen voelen, tot we er helemaal deel van uitmaken. We worden opgeslokt door het enorme labyrint van de wateren waar doorheen wij ons uiteindelijk weer een weg naar buiten zullen moeten banen.

 

Na twee dagen treffen we onze Zweedse vrienden van Fortune Light weer en samen varen we het tweede deel van Canal Smith op. We droppen uiteindelijk gezamenlijk het anker in Caleta Victoria. Het is midden in de nacht als we plots geklop op de romp horen. Het is Michael: de Fortune Light is van haar anker gegaan…. We schrikken enorm maar proberen wel enige morele steun te geven. Er zit niets anders op dan te wachten tot de volgende dag, tot het water weer zal stijgen. We blijven natuurlijk de volgende dag om te helpen en met de nodige lijnen aan boot en mast lukt het godzijdank om ze van de kant te krjjgen. Omdat het roerblad beschadigd is, blijven we de dagen tot Puerto Natales in de buurt, maar gelukkig gaat het allemaal goed.

 

10 mijl voorbij Natales ankeren we uiteindelijk in Puerto Consuelo, waar de ankergrond beter is en we wat meer beschut liggen, want het kan daar hard poeieren!

Met een telg van de beroemde Herman Eberhard mogen we meerijden naar de stad, waar we inklaren en onze Zweedse vrienden weer ontmoeten. Zij liggen met hun schip nog aan de overkant van het grote water, maar hebben door de wind geen oog dicht gedaan.

Natales is een stad van vissers en backpackers maar ook van rijke toeristen, die daar kunnen kiezen uit een tweetal vijf sterren hotels, waar ook wij een ochtend hebben ontbeten en zelfs een beetje konden internetten.

Wij zijn al blij met een kamer voor één nacht in een gezellig lokaal hostelletje en kunnen eens heerlijk douchen! ’s Avonds hebben we heerlijke lokale lam van de gril gegeten, met een lekker slokje wijn. Nadat we nog naar een enorme grot zijn gefietst, waar vroeger voorhistorische dieren leefden zoals de Milodon en eten en drinken en diesel hebben ingeslagen, gaat het anker weer op.

bottom of page