top of page

Puerto Williams

december 2016 / januari 2017

Puerto Williams is echt een nederzetting. De huizen lijken allemaal van een tijdelijke structuur en de inwoners worden gesubsidieerd door de overheid. De mensen hebben een wat meer Inca-achtige uitstraling en zijn bijzonder vriendelijk. De paarden en honden lopen hier los. De honden, met hun dikke vachten, zijn heel divers van model en kleur en ook heel mensgericht: je wandelt of fietst zelden alleen in Puerto Williams. Altijd is er wel een hond die met je mee wil wandelen.

Op tweede Kerstdag smullen we in een lokaal tentje van een heerlijk stuk gegrild vlees, patatjes en verse groentjes. Eenvoudig en toch heel lekker. Glaasje Chileense wijn erbij en terugblikken op een fantastische tocht. Het blijft een bijzondere Kerst dit jaar!

 

Aan de overkant van de club hebben we nog een leuk bbq-feest met de notabelen van het dorp die week. De burgemeester is er en ook een tweetal architecten. Directeur Eduardo vertelt over het 400 jarig feest dit jaar van Chili met Holland. De burgemeester van Hoorn, mw Mesman, blijkt dit jaar ook in Puerto Williams te zijn geweest.

 

Tijdens het laatste stuk bij de ronding van Kaap Hoorn is onze genua gesneuveld en deze krijgt bij deze plaatselijke club een nieuwe bestemming.

bottom of page