top of page

CABO FRIO

april 2016

Onderweg van Buzios naar Rio de Janeiro hebben we het anker voor de nacht in de ondiepe baai van het eiland Cabo Frio uitgegooid. Het woord Frio zegt het al, hier stroomt uit de diepten van de oceaan koud water naar de oppervlakte en het kan er plotseling keihard waaien.

 

We vieren onze aankomst onder het genot van een drankje en met prachtig zicht op de ondergaande zon tussen de rotsen door, precies boven Rio de Janeiro, waar we onderweg naar toe zijn. We zijn er helemaal stil van en luisteren intussen naar de krekels, die ons vanaf het eiland welkom heten.

 

De volgende morgen, als we onze ogen in de kuip staan uit te wrijven, zien we dat er een zwemwedstrijd wordt gehouden. Tientallen Brazilianen duiken vanaf het strand het water in voor een wedstrijd van zeker 3 kilometer naar de vaste wal.

 

We genieten zelf ook van een rondje zwemmen en een strandwandeling, maar worden daar door een man van de Braziliaanse marine vriendelijk gesommeerd weer aan boord te gaan. Cabo Frio is militair terrein en daar mag je niet zomaar wandelen. Een dag relaxen in de kuip is hier echter geen straf en bovendien willen we de volgende dag vroeg opstaan voor het traject naar Rio

 

 

bottom of page