top of page

Itajai and Florionapolis

augustus 2016

Na een kort, maar heel goed verblijf in de nieuwe jachthaven van Itajai, zijn we samen met Bas z'n Braziliaanse vriend Luciano uit Florionapolis doorgezeild naar de jachtclub van Jurere en vervolgens naar het pittoreske plaatstje Santo Antonio de Lisboa op het eiland Santa Catarina.

 

Op dit eiland kun je de beste oesters van heel Brazilie eten en Luciano heeft ons in het weekend meegenomen naar het bekende en idyllische restaurant Ostramedus, geheel in de Portugese stijl die je hier op het eiland veel ziet. De gegratineerde oesters smaakten heerlijk, overgoten met de koele Argentijn wijn uit de wijnkelder die we hebben bezocht en in het strand is ingebouwd. Het was net of we in Bretagne waren, maar toch een beetje anders.

 

Ondanks dat Luciano een druk bezet man is, die een voltijdse job combineert met een universitaire studie tot architect, wist hij tijd voor ons vrij te maken om ons "zijn Floripa en Santa Catarina" te laten zien. We genoten van zijn vrolijke Braziliaanse gezelschap en tevens hielp hij ons met het contact met de zeilmaker in Florionapolis. Daar hebben we de UV-band van de rolgenua laten vernieuwen.

 

Wij verbaasden ons over het bruisende leven in de grote stad Florionapolis, de hoofdstad van de staat Santa Catarina. Op de gezellige Mercado konden we onder het genot van een Braziliaanse choppy (tapbiertje) ook nog eens genieten van de beelden van de Olympische Spelen. Natuurlijk waren daar dan wel vooral de Braziliaanse sporters in beeld.

 

Na een heerlijk verblijf ging de dinghy weer op het voordek en ons anker werd weer opgeborgen in het voorschip. Tijd om naar onze laatste stop in Brazilie te vertrekken. Op naar Rio Grande do Sul, waar we zullen worden opgewacht door Richard, een broer van Raymond die ons eerder hielp in Guarajai.

bottom of page