top of page

Foz de Iguazu 

juli 2016

We nemen vanuit Curitiba de slaapbus naar de Iguazu watervallen. Het vriest bijna als we daar vroeg in de ochtend aankomen. Gauw naar ons hotelletje in de stad, dat Monique op internet had gevonden. Onze kamers kunnen we helaas nog niet in.

Dan maar naar Maria’s & Maria op de hoek, een schitterende tent waar we niet alleen genieten van een heerlijk ontbijtbuffet, maar ons ook de lekkere koffie met gebak laten smaken! Na dit smakelijk genoegen vertrekken we met de bus naar een kleurrijk vogelpark, waar we de inheemse vogels bewonderen. We zien knalroze ibissen, blauwe hyacint-ara’s, uilen en gieren.

 

Ons visum voor Brazilië is verlopen, daarom gaan onze gasten naar de Argentijnse kant van de waterval, terwijl wij de enorme dam met elektriciteitscentrale bezichtigen. Tijdens de bouw de grootste ter wereld en heel indrukwekkend.

Over het ondergelopen land voor de dam maken Monique en ik een romantische boottocht, genieten van een hapje en een 

drankje, terwijl de overige bemanning in een snelle boot onder de watervallen aan de Argentijnse kant zeiknat wordt.

Na een bezoek en schitterend zicht op de beroemde watervallen aan de Braziliaanse kant en een sportief avondje snooker in de lokale bar die avond nemen we de volgende dag afscheid van Karin en Gerwin, die naar Rio vliegen en onze boys vliegen naar Sao Paulo, om van daaruit terug te keren naar Amsterdam.

 

Monique en ik bussen terug naar ons bootje, waar Gunther al met de mooi gegalvaniseerde ketting op ons wacht en graag met ons mee wil zeilen naar Itajai, hetgeen geschiedde.

bottom of page