top of page

Oversteek Cabo Verde - Fernando de Noronha - Recife  1650 mijl    januari 2016

Met Theo, Klaas, Paul en Simon hebben we een voortvarende en tegelijk heel relaxte oversteek beleefd. 

 

We hebben de verjaardag van Paul gevierd en zijn de evenaar met champagne (ontbijt) overgestoken, maar natuurlijk niet zonder eerst Neptunus aan boord te hebben verwelkomd. 

 

Heerlijk genieten was het vooral van onze nieuwe gennaker, die ons op dit traject net dat ene extra knoopje snelheid gaf, waardoor we in de doldrums meestal onder zeil konden blijven en we na 9 dagen op het idyllische en groene Fernando de Noronha zijn aangekomen. 

 

Dan na twee dagen eilandbezoek nog zo'n 400 mijl verder naar Recife, op het vasteland van Brazilie. Op dit traject hadden we helaas grijze dagen en weinig wind. De aankomst bij Recife, met regenboog, was dan uiteindelijk ook een zeer welkome. 

 

De mannen hebben intussen de Red Max weer verlaten en wij maken ons, net als de Brazilianen hier, gereed voor de komst van het carnaval. Maar eerst zakken we daarvoor 400 mijl naar het zuiden, naar het bruisende Salvador. 

 

Leuk nieuwtje is ook, dat onze crewmember Klaas een verslag heeft gemaakt van deze oceaan oversteek. Dit zal in de maarteditie van het blad ZEILEN komen te staan. Wij zijn benieuwd! 

bottom of page