top of page

Mar del Plata

november 2016

Met onze Argentijnse vrienden Juan en Carolina zeilen we van San Fernando naar Mar del Plata. Zij hebben lang weekend ivm nationale feestdag op maandag en zo kunnen we het traject gezellig samen afleggen. Carolina en Juan hebben op de RedMax gepast toen wij in Nederland waren en hebben zelf al de nodige trajecten gedaan, van Ushuaia tot in Fernando do Naronja (Brazilie). Ze houden van de zee en het zeilen. Argentijnse empenada's en sandwiches gaan mee aan boord en we hebben een prima zeiltrip naar Mar del Plata, waar ze ons ook nog eens behulpzaam zijn bij het inchecken bij de instanties. 

 

De jachthaven van Mar del Plata is voor zeilers wat het basiskamp op de Mount Everest is voor bergbeklimmers. Hier treffen we met een klein groepje zeilers de laatste voorbereidingen voor wat een van de zwaarste overtochten is: de route naar het Zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Langs de onherbergzame kust van Patagonia zijn er meer depressies dan schuilplaatsen en dat maakt dat we helemaal op onszelf zijn aangewezen.

 

We bereiden ons voor door lange drijflijnen aan te schaffen (in de diepe caleta’s van Patagonia gaan we de RedMax naast het anker ook aan bomen en stenen moeten leggen). Samen met onze opstappers Jan en Veronique doen we verder flink wat inkopen, sjouwen met dieselcans, gaan een avondje op stap in het centrum van Mar del Plata en fietsen naar de vissershaven en aanschouwen daar de stinkende zeeleeuwen. Iedere dag bekijken we de weather sites tot het moment is gekomen om te vertrekken tot het moment eindelijk komt: we gaan!

bottom of page